Familie uitbreiding met een hond ja of nee ?

Aschwin van LoonAsterix

Yvonne en Aschwin, mijn baasjes, hadden het er ooit eens over gehad over hoe ze samen dachten over een hond. Aschwin heeft Yvonne toen verteld dat Aschwin altijd al een hond heeft willen hebben. Zo namen ze samen de beslissing om een hond aan te schaffen. Maar ja, wat voor een hond wordt zou het dan worden:

een kliko-terrier of een ras-hond.

Doordat zij regelmatig bij Hans en Gemma Rutjes (de fokker waar ik vandaan kom) over de vloer kwamen, kwamen ze in contact met het ras van de Briard en mijn mamma, Pouchkine, tante Tia en tante Vedette. Dus waarom niet een Briard dachten ze. Pouchkine is een hele lieve Briard en Tia is een dondersteen.
Nadat ze 3 nesten van pups hadden gezien besloten ze, ergens eind 2004, om uit het volgende nest van Pouchkine een pup te nemen. Aschwin’s voorkeur ging uit naar een reu, maar Yvonne gaf de voorkeur aan een teef. Ach maar eigenlijk maakt het helemaal niets uit.