7 Maanden later

Aschwin van LoonAsterix, Sanne & Puk, Vakantie

De afgelopen zeven maanden zijn erg druk geweest voor ons. De eerste maand was het vooral om de drie uur voeden van de tweeling. De een aan de borst van Yvonne en de ander kreeg de fles van mij. Dit ritueel ging ook ’s nachts zo.
Na een maand of twee begonnen we te merken dat we Sanne en Puk ’s nachts steeds vaker wakker moesten maken voor de fles. Vanaf dat moment zijn we de nachtvoeding gaan afbouwen en met twee en een halve maand sliepen de meiden voor het eerst de door. En dat vonden we toch heerlijk.

Vanaf december 2007 moest ik gaan werken bij mijn nieuwe baas het VUmc en stond Yvonne er voor het eerst alleen voor met de tweeling. Maar ja na een week of acht ben je heel handig geworden in bepaalde handelingen en heb je wel geleerd dat als de een de fles krijgt de ander moet wachten, ook al ligt deze te huilen.

Vanaf februari 2008 moest Yvonne weer gaan werken en ik had het zo geregeld dat ik altijd maandag tot en met woensdag thuis ben en Yvonne op vrijdag zodat Sanne en Puk alleen op donderdag naar de kinderopvang moeten.
Ook ik kreeg natuurlijk mijn vuurdoop, voor het eerst met Sanne en Puk alleen. Achteraf kan ik nu wel zeggen dat we het er beide goed vanaf brengen. Je leert heel snel als je voor de leeuwen wordt geworpen en zoals iedere ouder maak je in het begin foutjes.

Nu in juni 2008 zijn we voor het eerst op vakantie met ons vijven (Yvonne, Sanne, Puk, Asterix en Aschwin). We hebben er voor gekozen om niet te verweg te gaan en zijn naar Duitsland gegaan om daar onze eerste vakantie door te brengen.
Toen we in 2006 in Frankrijk waren was ons een stacaravan erg goed bevallen en ook nu met Sanne en Puk hebben we voor een stacaravan gekozen.
Deze vakantie hebben we echt van alles met ze gedaan. We zijn met ze met de trein vanuit Steinach (D) naar Straatsburg (F) geweest, we hebben met ze gezwommen in een buitenbad, we zijn met ze in duitslands langste kabelbaan (3.6 km) geweest en we zijn met ze naar Zwitserland geweest om daar de watervallen van Schaffhausen te bekijken.

Zwartewoud 2008