Frankrijk 2014

Aschwin van Loon2014, Sanne & Puk, Vakantie

Dit jaar zijn we op vakantie geweest in Frankrijk. We zijn in het totaal 10 dagen weg geweest. 7 Dagen naar een camping in de Pommeuse en 3 dagen naar Disneyland Parijs omdat we dit jaar 12,5 jaar getrouwd zijn.

Over de eerste 7 dagen kan ik eigenlijk heel kort zijn. Ze waren gewoon prut als je kijkt naar het weer. Van de 7 dagen gewoon 6 dagen regen. Goed maar we hebben het beste er van gemaakt. De tent was ons toevluchtsoord voor 5 dagen. We zijn 1 dag naar Parijs geweest en wonder boven wonder daar scheen de zon. De ene dag da het droog en mooi weer was hebben we meteen een leuke buiten activiteit gedaan. We zijn met de kinderen wezen fietsen over rails. Het was een stuk van 6,5 km van de oude Orient Express.

Op de camping hebben we natuurlijk naar het voetballen zitten kijken en hebben we toch wel genoten van meerdere avonden een lekker biertje drinken in/bij het restaurant terwijl Sanne en Puk lekker aan de animatieactiviteiten meededen.

Op dag 5 van onze vakantie zijn we naar Parijs gegaan. Bij de receptie konden we kaartjes kopen voor zowel de trein naar Parijs als de metro in Parijs. Goed wij om 08:45 met de trein naar Parijs. En zoals je misschien wel kan raden gingen we weg met regen, maar gaande weg de reis werd het steeds zonniger. Eenmaal in Parijs scheen de zon volop en was het zo wasrm dat we de hele dag in onze T-shirts hebben gelopen. Natuurlijk hebben we de gebruikelijke dingen bekeken zoals Basilique du Sacré-Coeur, Montmatre, Le Centre Pompidou, la tour Eiffel en de Cathédrale Notre Dame. Helaas zijn we de laatste twee niet in geweest vanwege de lange wachtrijen. Bij de Eiffeltoren was een wachtrij van ruim 3 uur en bij de Notre Dame was hij slechts 2 uur.

Het fietsen over het oude stukje van de Orient Express was erg leuk. Heen hebben Yvonne en ik gefietst en op de terug weg heeft Sanne ruim 2 kilometer samen met mij gefietst. Helaas lukte het Puk niet om te fietsen omdat zij eerder die week hard was gevallen.

De laatste drie dagen waren qua weer en activiteit het leukst. We waren ’s morgens reeds vroeg uit de veren wan de auto moest worden ingepakt, de tent moest worden schoongemaakt en we moesten naar Disneyland Parijs rijden. Enfin we gingen uiteindelijk rond de klok van tienen weg uit Pommeuse en rond de klok van elven waren we op de Davy Crockett Ranch waar we twee nachten zouden overnachten. Hier moesten we de toegangskaarten voor Disneyland ophalen en vandaaruit zijn we naar het park gegaan. We wilden als eerste in de nieuwste attractie (Ratatouille) van het park gaan, maar we kwamen bedrogen uit. Er was een wachtrij van ruim 3 uur. We zijn er dus maar vlug voorbij gelopen. Zo kwamen we uit bij Toy Story Playland. Yvonne zag daar de RC Racer, vergelijkbaar met het schip van de Efteling, en vroeg aan Sanne en Puk of ze zin hadden om daarin te gaan. Sanne en Puk hadden eventjes bedenktijd nodig om te kijken wat het was. Na een paar minuten zei Sanne ‘Ja’ en Puk ‘Nee’. Goed zo gingen Yvonne en Sanne in de RC Racer (wachtijd was gelukkig maar 45 minuten. Tegenover de RC Racer staat Slinky The Dog. Puk keek er naar en zei toen dat ze er wel in wilde. Zo gezegd zo gedaan. We zijn hier twee keer ingeweest voordat Yvonne en Sanne in de RC Racer konden. Hierdoor kon ik lekker foto’s maken van hun ritje.

Hierna zijn we naar het andere park gegaan. Hier zijn we in Sneeuwwitje en de 7 Dwergen, Alice’s Curious Labyrinth, Pirates of the Caribbean en als laatste zijn we in Big Thunder Mountain geweest. Deze laatste vonden zowel Sanne als Puk erg leuk en ze wilden er meteen opnieuw in. Maar inmiddels was het reeds na 17:00 uur en wilden we terug naar de Ranch voor de sleutel en om te eten. We hadden reeds besproken dat we terug zouden gaan naar het park voor de Disney Dreams Lightshow. Omdat het ook nog een 14 juli was, was er een extra vuurwerkshow. Uiteindelijk gingen we om 00:00 uur pas naar de ranch om te gaan slapen.

Op dag twee wilden we ook weer als eerste in Ratatouille. We waren reeds na 09:30 uur op het park en er stond ook weer een wachtrij van minimaal 3 uur. Dus ook nu geen Ratatouille.  Dus toen maar in de Studio Tram Tour gegaan, waar we een kijkje achter een filmset kregen. Yvonne en Sanne wilden weer in de RC Racer en Puk en ik zijn weer in Slinky The Dog geweest. Hierna zijn we weer naar het andere park gegaan en hebben we de wens van Puk in vervulling laten gaan. Ze is prinses geworden. Het was jammer dat het zo warm was anders hadden ze langer dan een uurtje in hun prinsessenjurk mogen lopen. Onderweg naar een treinstation, omdat we wat minder wilde lopen, kwamen we Rapunzel tegen. Dus wij in de rij voor Rapunzel en na z’n 45 minuten konden de meiden Rapunzel ontmoeten, knuffelen en mee op de foto gaan. Na het treinritje, waar onze voeten dankbaar voor waren, zijn we via Space Mountain en de Nautilus naar Buzz Lightyear Laser Blast gegaan. Toen we eenmaal in de rij stonden en bijna aan de beurt waren was de attractie stuk, maar gelukkig na z’n 10 minuten was hij weer gemaakt. We wisten niet wat we moesten verwachten, maar toen we eenmaal binnen waren zagen we het vlug genoeg. Deze attractie was interactief en we moesten Buzz helpen met de vijand verslaan door te schieten met ons laserwapen. Uiteindelijk had ik 201800 punten, Sanne had 5300 punten, Puk had er 2100 en Yvonne had er slechts 600. Toen we hier uit kwamen was het tijd voor de Parade en gingen we opzoek naar een goed plekje voor Sannen en Puk. Na de parade zijn we terug naar de ranch gegaan om te dineren en te zwemmen.

Op dag 3 moesten we onze spullen weer inpakken zodat het weer in de auto kon en dan op naar de Walt Disney Studio Park om zo toch te proberen om op tijd te zijn voor Ratatouille. Zo gezegd zo gedaan. We stonden reeds om 09:30 in de rij voor de toegangspoorten en om 10:00 uur ging het park open. Wij direct naar Ratatouille toe. We stonden op zo’n 30 meter van de ingang van Ratatouille. Het werd 10:00, 10:15, 10:30 uur, maar wat er ook gebeurde Ratatouille ging niet open. Om 10:45 uur kregen we eindelijk het verlossende woord. Ratatouille zou pas om 12:00 uur opengaan omdat er een mankement was wat ze niet op konden lossen (Laat ik maar niet schrijven wat Yvonne en ik toen zeiden, maar je kan het wel raden). Dus toen zijn we maar naar het Disneyland Park gegaan waar we met z’n alle in Dombo zijn gegaan. Daarna zijn we via Adventure Island terug gelopen nar de Big Mountain Thunder waar we voor de derde en laatste keer zijn ingegaan. Na wat souveniers te hebben gekocht zijn we uiteindelijk rond de klok van 15:00 uur naar huis gereden, waar we zo rond 22:45 uur aankwamen.

Nou dat was dus onze vakantie voor 2014.

Frankrijk 2014