Asterix breekt een teen

Aschwin van Loon2010, Asterix

Op 17 oktober gingen we in Bergen wandelen in het bos. Wij vol goede moet de tweeling in de auto geladen en vervolgens Asterix er in.

We waren nog geen 15 minuten weg toen het gebeurde. Asterix ging zoals gebruikelijk achter de bal aan die ik weggegooid. Hij rende zo hard dat hij een ander wandelend echtpaar over het hoofd had gezien. Toen hij ze wel zag moest hij vol in zijn remmen om hen alsnog te proberen te ontwijken. Het ontwijken ging wel, maar direct daarna liep Asterix mank. Asterix loopt wel vaker even mank na het spelen, maar deze keer was het echt anders. Huppelend op drie poten terug naar de auto. ’s Avonds was het ook huppelen op 3 poten. Dus ’s maandags toch maar naar de dierenarts. Zij voelde een kleine verdikking en Asterix piepte echt van de pijn toen ze er aanzat. Asterix en piepen…dat kennen we niet, dus het was wel echte pijn die hij moest hebben. Samen met de dierenarts een rontgenfoto gemaakt van Asterix voorpoten. En ja wel hoor een gebroken kleine teen aan zijn rechter voorpoot.