De Grand Canyons

Aschwin van Loon2011, Amerika, Sanne & Puk, Vakantie

Vandaag hebben we de Grand Canyons National Park bezocht. Vanuit de camping zijn we naar de parkeerplaats naast het Visitor Centre gereden, daar natuurlijk de camper geparkeerd en als eerst het Visitor Centre bezocht. Hier hebben we twee Junior Ranger boeken gevraagd zodat Puk en Sanne Junior Ranger kunnen worden. De dames moesten 4 opdrachten doen waarvan één het bijwonen van een Ranger-voordracht. De eerste opdracht die we gingen doen was het zogenaamde Bingo Spel. Hierbij moesten ze naar dingen zoeken die op de plaatjes staan. Zo stond er bijvoorbeeld een eekhoorntje, een rangerhoed en een Condor op (Het symbool van de Grand Canyons). Na driftig zoeken, en wat hulp van onzerzijde hadden de dames de bingokaart vol.

Dus op naar de volgende opdracht. Het luisteren naar Ranger Nancy. Zij vertelde o.a. het verhaal over de Condor. Wat hij eet, wat hij doet en hoe hij eruit ziet. De derde opdracht was het zoeken naar verschillende stenen, o.a. ronde, platte, ruwe, kleine en een steen groter als jezelf. Onder tussen waren we de wandeling aan het maken van Bright Angel Lodge naar Mather Point, zo’n 2.6 mijl of te wel 4.1 km, langs de rand van de Canyon. Tijdens deze wandeling hebben we vele foto’s genomen van de Grand Canyons en we hadden zelfs zoveel geluk dat we een vliegende Condor konden fotograferen.

De laatse opdracht die Sanne en Puk moesten doen was kijken en luisteren naar de geluiden en kleuren van de Grand Canyons. Met hulp van ons bij het schrijven was ook deze opdracht voltooid. We konden dus de boekjes gaan inleveren. We waren alleen nog niet bij het Visitor Centre en moesten nog zo’n mijl lopen. De meiden waren moe en wilden niet meer lopen en wilde alleen maar in de kinderwagen zitten en na enkele meters sliepen beide dames als een roosje.

Na nog wat doorstappen waren we dan eindelijk bij het Visitor Centre aangekomen waar beide dames nog in dromenland waren. Wij dus naar een van de daar aanwezige Rangers gegaan en het probleem uitgelegd. Deze Ranger kon er wel om lachen en had nog nooit iemand al slapende tot Junior Ranger benoemd. Maar ja voor alles is natuurlijk een eersye keer.

Amerika Dag 13