De vlucht naar Amerika en daarna

Aschwin van Loon2011, Asterix, Sanne & Puk, Vakantie

We zijn eindelijk op onze hotelkamer ingeboekt. Het vliegveld van Los Angeles (LAX) was een regelrechte nachtmerrie. Stel je voor er komt een vliegtuig met ruim 500 passagiers aan op een luchthaven en er zijn dan maar 6 douaniers om die hele bubs te controleren op hun paspoort.

Op een gegeven moment komt een van die douaniers naar ons toe en zegt “Bring your kids overhere” en hij zet ons met nog een aantal andere mensen in de rij voor de mensen die in Amerika wonen (we gingen toch alleen maar op vakantie en niet emigreren??). Het heeft ons tenslotte twee en een half uur gekost om door de paspoortcontrole te gaan, onze koffers te pakken, door de douane om onze baggage in te klaren en om in het hotel te komen.

Sanne en Puk zijn voorbeeldige passagiers geweest in het vliegtuig, maar eenmaal op de grond waren ze niet meer te houden. Na ruim tien uur stilzitten moesten de meiden gewoon bewegen. Tegenover ons hotel zit een starbucks. Daar moet Yvonne toch even naar toe. Eerst wat drinken en boodschappen dan weer terug naar het hotel.

In het hotel was een zwembad, wij de badkleding aan en we hebben nog heerlijk een uurtje gezwommen in het verwarmde buitenbad van het hotel. Het avondeten bestond uit een broodje of ook wel ‘sub’, warm eten hadden we immers al twee keer gehad. Nu, lees rond de klok van 6 uur, liggen de meiden (alle 3) te slapen als een roosje.

Amerika Dag 1