Lake Isabella in plaats van Lone Pine

Aschwin van Loon2011, Amerika, Sanne & Puk, Vakantie

Het was de bedoeling om vandaag via de Tioga Pass door Yosemite heen te rijden en dan te eindigen bij Lone Pine, zodat we morgen door Dead Valley heen konden. Helaas de pass is dicht en blijft waarschijnlijk nog wel een week of twee dicht. Dit hadden we min of meer al verwacht. Via internet hadden we er het een en ander over gelezen. Het alternatief of via de Sonora Pass dezelfde route af te leggen zou betekenen dat we 100 mijl meer moesten rijden. Gisteravond hebben we besloten dit alsnog niet te doen. Ruim 300 mijl op een dag (en niet eens allemaal snelweg) is gewoon te veel. Dus de eindbestemming voor vandaag is Lake Isabelle, vanwaar we morgen door rijden naar Las Vegas om de rest van de geplande route weer op te pakken.

Het eerste deel van de route bestond hoofdzakelijk uit snelweg. De route gaat door een gebied waar naast de National Parken King Canyon en Sequia niet veel te zien is. Voor deze parken is helaas geen tijd. Dus de snelweg is de beste optie. Ca. 50 mijl voor Bakersfield zijn we van de snelweg afgegaan om vervolgens binnendoor over de bergen te eindigen bij Lake Isabella. Wat een prachtige route. Geweldige uitzichten op onder andere Lake Isabelle, maar ook Sequia National Forest. Een echte aanrader. Al denkt de camper daar anders over. Veel stijle hellingen. Maar we hebben het gered.

Na aankomst op de camping snel nog even afkoelen in het zwembad, want het is hier een stuk warmer dan bij Yosemite. Na het eten mochten we, samen met de andere gasten op de camping, gratis ijs halen bij de eigenaar. Heerlijk om zo met elkaar te genieten van de zonsondergang en het ijs. De kinderen liggen op bed en wij gaan nu genieten van een lekker wijntje in de afgekoelde temperatuur.

Amerika Dag 6