Page en de Glen Canyon Dam

Aschwin van Loon2011, Amerika, Sanne & Puk, Vakantie

Vandaag was een iets andere dag dan dat we hadden gepland vanwege de kapotte airco. Zo gingen we dan rond 09.00 uur naar Page, om daar de airco te laten maken. Yvonne ging met Sanne en Puk winkelen en ik ging naar de aanbevolen garage in Page om de airco te laten maken. Dankzij de navigatie was ik zo bij de garage en na wat aan kabels te hebben getrokken en de zekeringenkast te hebben na glopen was de airco nog niet gemaakt. Na nader onderzoek bleek dat als de airco onder de 100 Volt AC komt dat deze dan in een beveiligde mode springt en dan ook niet meer opstart tenzij je de airco reset (goed om te weten als dit nog eens een keer gebeurd).

Hierna ben ik Yvonne en de kinderen gaan ophalen bij het winkelcentrum waar ik ze had achtergelaten. Yvonne had goed werk geleverd en liet trots de buit zien. Voor Sanne en Puk elk twee jurkjes en voor elk een ‘Princessen’-handtasje. Na de modeshow zijn we terug gereden naar de Glen Canyon Dam om deze te bezichtigen. We hadden voor $10.- een rondleiding geboekt. deze was zeer interessant en begon met een ritje in een lift welke gelijk stond aan 11 verdiepingen. Deze bracht ons naar de bovenkant van de dam en naar een andere lift. Deze lift was maar liefst 53 verdiepingen diep en duurde ongeveer 30 seconden alvorens we aan de voet van de dam waren. Hier konden we in de turbineruimte kijken. We hadden geluk omdat men net een turbine (Turbine nr 1.) aan het reviseren waren (dit duurt maar 46 maanden hoor), waarna we dezelfde weg weer terug naar boven gingen.

De avond was ook erg leuk, vooral voor de kinderen. dit omdat we een ‘cruise’ hadden geboekt op Lake Powell. De cruise duurde ongeveer twee en een half uur en onder het genot van een heerlijk diner konden we zo geniet van Lake Powell en de zonsondergang op het meer.

Amerika Dag 11