Via Las Vegas naar Zion NP

Aschwin van Loon2011, Amerika, Sanne & Puk, Vakantie

Gisteren zijn we ’s morgens vroeg vertrokken voor een lange rit (280 mijl) van Lake Isabella naar Las Vegas. We wisten dat dit een lange rit zou zijn en hebben bewust geen uitstapjes of bezichtigingen gedaan. Alleen maar snelweg, snelweg en nog een snelweg. Met een tussenstop bij Kramer Junction en een hapje bij de Burger King. De snelwegen in Californie reden lekker weg. Veel bochten en dat maakt het autorijden afwisselend.
Maar eenmaal in Nevada werden de snelwegen eentonige lange rechten stukken met ‘kermisattracties’ langs de weg die je afleiden van je werk als chauffeur. Wat een gebouwen in de meest vreemde soorten. Hotels en casino’s die er uit zien als sprookjeskastelen. Niet gek dat de kinderen dachten dat er veel leuks voor hun te doen was. Helaas… Dat is allemaal vermaak voor de volwassenen. Naast al die prachtige gebouwen schreeuwen de reclameborden je tegemoet. Tussen al die borden moet je ook nog eens de juiste borden voor de wegbewijzering vinden. Een hele klus. Moe kwamen we dan ook om 15.30 aan op de camping. Bij het uitstappen blijkt al snel dat de airco in de camper geen overbodige luxe is. Wat is het hier heet. In de zon wel 39 graden celsius. En er was weinig schaduw. We wilde nog even bekijken wat er in de omgeving te doen was. Maar door de hitte kwamen we niet verder dan de supermarkt aan de overkant. Door de overgang van het lekkere weer in Californie naar de hitte in Las Vegas en het gebruik van de airco heeft Yvonne er helaas een verkoudheid aan overgehouden.

Na een warme nacht – waarbij dekens niet nodig waren en je genoeg had aan een dun shirtje – zijn we vertrokken naar Zion National Park. Een mooie rit door drie verschillende staten (Nevada, Arizona en Utah) kwamen we aan het begin van de middag aan in het Prachtige Zion NP. Mooie canyons en prachtige uitzichten. We hebben de camper geparkeerd en zijn met de speciale shuttlebusjes het park ingegaan. Een prachtige rondrit door het park. Daarna een mooie wandeling naar de Lower Emerald Pool. We wilden graag door lopen naar de twee hoger gelegen pooltjes. Maar dat was met kinderwagen helaas niet te doen. Na de wandeling nog een lekker ijsje en dan weer de camper opzoeken. Onze camping ligt net buiten het park en de weg erna toe gaat dwars door dit prachtige park. Nog mooiere uitzichten waren het gevolg. Uiteraard hebben we de fotocamera veel gebruikt. Bij de ingang van het park gaven we aan dat onze route door het park naar de andere kant zou gaan. We kregen te horen dat we een tunnelpasje nodig hadden, omdat onze camper te hoog was om in de tunnel op de rechterrijbaan te kunnen rijden. Met dit pasje legt de parkranger bij de tunnel het verkeer aan beide kanten van de tunnel stil, zodat wij in het midden van de tunnel konden rijden. Het geld meer dan waard. Een leuke, donkere tunnel met veel bochten en af en toe een raampje aan de zijkant. Geweldige ervaring. De temperatuur vandaag viel reuze mee en was goed te doen. Morgen staat Bryce Canyon op de agenda.

Amerika Dag 7

Amerika Dag 8