Eerste schooldag

Aschwin van Loon2011, Sanne & Puk

Vandaag zijn Sanne en Puk voor de eerste keer naar de basisschool groep 1 geweest. Welliswaar om te oefenen, maar ze vonden het prachtig. Voor aanvang van de schoolochtend werden ze als eerste verwacht in de klas zodat ze konden worden opgevangen door de leerkrachten (Juf Marit voor Sanne en Juf Suze voor Puk). Dit ging allemaal beterr dan dat we zelf hadden gedacht. Het ging allemaal goed totdat de andere kinderen in de klas kwamen. De meiden hadden dit niet verwacht en werden direct een beetje verlegen van al die overweldigende indrukken van zoveel kindenren. Uiteindelijk hebben we ze ook met een gerust hart achtergelaten in hun groep.

Goed wij als ouders moeten ze natuurlijk ook weer ophalen om 12.15 uur. Yvonne had haar lunch thuisgepland om zo samen met mij Sanne en Puk op te halen van hun eerste schooldag. Sanne was als eerste buiten en vertelde vol enthousiasme wat ze allemaal gedaan had die ochtend. Wel was ze een beetje verdrietig omdat ze haar zus niet zoveel had kunnen zien. Puk was als tweede buiten en ook zij vertelde vol enthousiasme wat ze allemaal had gedaan. Beide leerkrachten vonden dat de dames het goed hadden gedaan zo voor de allereerste keer.

Na de lunch zijn de meiden van vermoeidheid op de bank in slaap gevallen. Het was tenslotte ook een dag vol heel veel nieuwe indrukken.