Hoe kinderen verward raken

Aschwin van LoonSanne & Puk

Vandaag zijn Sanne en Puk voor de derde keer naar school (Groep 1) geweest om te oefenen. Immers volgende week, na hun verjaardag, moeten ze voor de eerste keer officieel naar school toe.

Hun basisschool heeft twee peutergroepen. Dit zijn gemengde groepen van Groep 1 en Groep 2. Als ouders hebben wij besloten dat Sanne in de ene groep zit en Puk in de andere groep. Misschien kun je het al raden aan de titel, maar vandaag was er dus enige verwarring in de groep van Puk. Sanne en haar groep waren nog buiten aan het spelen toen een meisje in de groep van Puk Sanne zag buiten spelen. Vervolgens pakte ze haar jas en zei tegen de juf in het voorbij rennen dat Puk nog aan het buiten spelen was. Ze sleepte Sanne naar binnen en in de klas aangekomen zag ze dat Puk weldegelijk in de klas zat en was de verwarring alom.

Het meisje begreep er helemaal niets meer van. Gelukkig kon de juf van Puk tekst en uitleg geven aan het verwarde meisje.