Fietsen

Aschwin van LoonSanne & Puk

Sanne en Puk fietsten reeds lange tijd met zijwieltjes. Vandaag heb ik de zijwieltjes weer eens verwijderd om zo Sanne en Puk te leren fietsen zonder hulpmiddelen. Aanvankelijk wilde beide dames niet fietsen. Maar na veel aandringen van Yvonne is Sanne toch overstag gegaan. Na twee rondjes om het pleintje te hebben gefietst met mij als steun heb ik Sanne uiteindelijk los gelaten en fietste zij enkele meters zonder enige hulp. Hierna was het de beurt aan Puk. Ook zij wilde niet maar ook na aadringen is ze toch gaan fietsen. Puk had het iets sneller door dan Sanne en ook zij heeft enkele meters zonder hulp gefietst. Het begin is er nu.

Als beloning hiervoor hadden we de dames een ijsje verdient. Dus wij op naar het winkelcentrum om daar een Italiaans ijsje te halen. Bij aankomst bij de ijssalon bleek deze dicht te zijn. Ja wat nu. Dan maar naar Egmond aan Zee voor een overheerlijk Italiaans ijsje. Onder weg kwamen we twee politie auto’s tegen met loeiende sirenes. Goed kan gebeuren.

Na het parkeren van de auto in de buurt van het strand liepen we richting het strand en zagen allerlei hulpdiensten aanrijden. Zo kwamen we 4 ambulances, 5 politie auto’s en 3 brandweerauto’s tegen. In de lucht zagen we ook nog een SAR-helicopter en een Trauma-helicopter vliegen. Wat bleek nu er waren een paar zwemmende kinderen in moeilijkheden gekomen. Sanne was nu helemaal in haar nopjes want ze had een ijsje, wel vier ambulances en een Trauma-Helicopter gezien.