Dagje Texel

Aschwin van Loon2014, Sanne & Puk, Texel

Wat ga je doen op 5 mei, bevrijdingsdag 2014. Het was mooi weer en en stond een stralend zonnetje. We hadden geen zin om naar Amsterdam of naar een van de bevrijdingfestivals te gaan. Na wat gekibbel en ideëen geopperd te hebben van beide kanten kwamen we op het idee om naar Texel te gaan. Wij, Yvonne en ik, waren hier in zeker geen TIEN jaar meer geweest en Sanne en Puk waren er nog nooit geweest.

Zo gezegd zo gedaan natuurlijk. Sanne en Puk hadden ’s ochtends netjes een jurk aangetrokken en nu moesten ze ineens een broek, T-shirt en vest aan gaan doen van Papa en Mama. Een logische vraag van hun kant was natuurlijk: “Waarom? Wat gaan we doen?”. Ons antwoord hierop was: “VERRASSING, we gaan iets doen wat jullie nog nooit hebben gedaan !!”.

Terwijl Sanne en Puk zich aan het omkleden waren hebben wij vlug de spullen ingepakt, wat te drinken gemaakt en vlug wat strandspullentjes ingepakt. En hup wij de auto in.

Sanne en Puk werden gaande weg steeds nieuwsgieriger en wij hadden steeds meer lol. In Den Helder aangekomen zag Sanne allemaal boten liggen en zei dat we boten gingen bekijken. Inderdaad ze was er dicht bij. Hierna hebben we ze het maar verteld dat we naar Texel gingen en dat dit alleen maar kon met een boot.

De overtocht van Den Helder naar Texel was een belevenis voor Sanne en Puk. Met de auto een boot oprijden en dan uit de auto en dan ook nog eens kijken wat er allemaal te doen was op de boot. Voor hun was de 20 minuten durende overtocht veel te kort.

Eenmaal op Texel zijn we helemaal naar Paal 28 gereden. Yvonne en ik hebben daar hele goede herinneringen aan, want hier hebben we vaak veel plezier gehad met het brandingkanoen en brandingraften eind jaren ’90 en begin 2000. We hebben hier heerlijk op het strand gezeten terwijl Sanne en Puk lekker in het zand aan het spelen waren. Zo rond de klok van 5-en hebben we ook nog eens gegeten bij restaurant Paal 28. Ik moet zeggen dat de menukaart in ruim 10 jaar niet echt is veranderd.

Later zijn we ook nog eens wezen kijken bij Camping de Krim waar we altijd stonden tijdens de weekenden, maar deze is erg veel veranderd. Ook hier hebben we goede herinneringen aan en Paal 0 was altijd gezellig. Na een ijsje te hebben gehaald zijn we uiteindelijk terug gereden naar ’t Hoorntje om weer de overtocht te maken met de boot naar Den Helder.

Kortom een heerlijke dag waarin we de kinderen heerlijk hebben zien spelen en wij heerlijk herinneringen hebben opgehaald.

20140505 Dagje Texel