Riga 2019

Aschwin van Loon2019, IJshockey, Sport

Met pasen ben ik voor de 12 keer naar Riga geweest. Ook deze keer weer om daar een ijshockeytoernooi te fluiten. Dit jaar heb ik gekozen voor het toernooi van de U-13 & U-15. Het U-13 toernooi had dit jaar 32 deelnemende teams en het U-15 toernooi had 24 deelnemende teams. Zoals elk jaar betekend dit veel wedstrijden fluiten. Meestal 5 wedstrijden van 3 x 15 minuten doorlopende tijd. Zo ook dit jaar, waardoor het totaal op 19 wedstrijden kwam in 4 dagen.

Zoals elk jaar heb ik natuurlijk weer foto’s gemaakt. In tegenstelling tot voorgaande jaren heb ik dit jaar een auto gehuurd. Hierdoor was het gewoon veel gemakkelijker om mezelf te verplaatsen tussen de verschillende ijsbanen. Maar ook gaf het me de mogelijkheid om wat meer van het land te zien en zijn bezienswaardigheden. Zo heb ik eindelijk na 10 jaar de Radio & Televisie Toren van Riga van dichtbij kunnen fotograferen, het Victory Monument van dichtbij bekeken en gefotografeerd. Maar ook heb ik een paleis kunnen bezoeken. Dit was het Paleis Rundāle (Website). Een schitterend paleis uit 1740.

Dit jaar ben ik gevlogen via Wenen. Ik had hier maar 40 minuten overstaptijd waardoor ik van te voren wist dat mijn tas later zou komen. Gelukkig had een auto gehuurd en kon ik makkelijk naar het vliegveld komen om mijn tas op te halen. Zo gezegd zo gedaan, ik om 23:00 uur nog richting vliegveld omdat ik ’s morgens om 7 uur reeds moest fluiten. Dan rij je op de snelweg, 3 banen breed met een snelheid van 100 km per uur en dan staat daar een eens een eland midden op de weg druilerig uit mijn ogen te kijken. Gelukkig kon ik hem ontwijken anders had ik mijn huurauto platgereden. Goed ook weer meegemaakt dus !!

2019 Riga