Riga 2017

Aschwin van Loon2017, IJshockey, SportLeave a Comment

Als afsluiting van mijn ijshockeyseizoen ga ik al meerdere jaren naar Riga (Letland). Zo ook dit jaar. Dit jaar vierde ik een jubileum. Te weten het tweede lustrum of te wel het eerste Decennia.

Zoals elk jaar is het een genot om de buitenlandse club teams van de U-16 & U-18 te mogen fluiten. De wedstrijden hadden natuurlijk hun dieptepunten (lees meer dan 125 strafminuten uit delen in een wedstrijd die maar 45 minuten ‘vuile’ speeltijd kent), maar ook zeker hun hoogte punten zoals wedstrijden zonder een enkele straf of de finale van de Riga Cup U-18. Een wedstrijd die in een 3-mans systeem werd gefloten en waarbij ik de Referee was. Deze wedstrijd ging op en neer en waarbij beide teams de kans kregen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen.

Ook het nachtleven was weer voortreffelijk. Ben weer op plaatsen geweest die ik zelf nooit had kunnen vinden. Met dank aan de lokale collega’s Zoals een trap afgaan in een iets wat verlaten straat en dan terecht komen in een kelder met prachtige gewelfde plafonds waar een bruisend restaurant was met een zeer goede lokale keuken.

Riga 2017

Geef een reactie